Zsírral főzzünk, de ne túl zsírosan, így a zsírban oldódó vitaminok jól felszívódnak és biztosítjuk az epeürülést, mely elengedhetetlen a szervezet méregtelenítéséhez.
A kisütött zsír főzve igen káros, ezért a rántáshoz, dinszteléshez kevés zsírt használjunk.
Húsféléket minden formában lehet készíteni (sütve, főzve, rántva, párolva).
Kenyérféléket (rozs-, barna- és félbarna- vagy fehér kenyér) pirítva, de nem megégetve fogyasszunk.
Szalonnát, sonkát, kolbászt együnk sütve, főzve vagy nyersen.
A levesekhez a rántást enyhén pirítva, vízzel engedjük fel.
A salátákat bármely zöldségből készíthetjük, eredeti citrom levével, kevés só és édesítőszer hozzáadásával.
Az ételeket csak mérsékelten szabad sózni.
Rizst, kukoricát, borsót, babot köretnek kívánság szerint lehet fogyasztani.
Levest, főzeléket csak tej, tejtermék, cukor, gyümölcs nélkül készítsünk.
Krumplit és tésztaféléket csak korlátozott mennyiségben fogyasszunk.
Rizsből készült tésztákat fogyaszthatunk korlátozás nélkül.
Gyümölcsök közül citromot, lime-ot (zöldcitromot), grapefruitot korlátozás nélkül, továbbá gránátalmát és kókuszt is fogyaszthatunk.